RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

РФ займеться поставками безкоштовних ракетних комплексів до Сирії: з'явилися перші подробиці

Найближчим часом Росія планує почати постачання безкоштовних зенітних ракетних комплексів С-300 "Фаворит" в Сирію, де на початку квітня відбулася хіматака в Думі, в ході якої загинули близько ста осіб.

Про це пише видання "Комерсант".

Варто відзначити, що за даними видання, поставки цих комплексів планувалися ще вісім років тому. Але в той час Ізраїль почав бити на сполох через можливу небезпеку для його кордонів. Тоді Росія анулювала контракт і навіть повернула аванс, а пізніше перепродала комплекси в Іран.

На даний момент у зв'язку з авіаударами по Сирії офіційні особи РФ упевнені, що у них "розв'язані руки", але прямо про постачання ЗРК не говорять.

"20 квітня Володимир Путін провів нараду з начальником Генштабу ВС РФ Валерієм Герасимовим і міністром оборони Сергієм Шойгу: на зустрічі, згідно з офіційним повідомленням, обговорювалися "деякі аспекти ситуації в Сирії". Будь-яких інших подробиць там не повідомили. Два військово-дипломатичних джерела "Коммерсанта" стверджують, що питання знаходилося "переважно в політичній площині" та торкалось передачі сирійській армії ЗРК, практично вирішене", - повідомляє видання.

Нібито С-300 будуть передані Сирії в рамках надання військово-технічної допомоги. Відзначимо, що зараз в Сирії вже є радянські системи С-125, С-200, "Бук", "Квадрат" і "Оса", а також російські зенітні ракетні системи С-400, С-300В4.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії заявили про поразку Путіна в Сирії.