RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Країна як в'язниця: в Росії розгорівся скандал навколо відео з розлюченим на студентів директором інституту

В російському місті Ухта директор місцевого коледжу заборонив студентам використовувати в гуртожитках комп'ютери, прибрав двері в кімнати, зібрався ввести там казармений режим, а також заявив, що фізично хворі люди в їх навчальному закладі не потрібні.

Про це свідчить опубліковане студентами відео з виступом директора.

Директор Ухтинського промислово-економічного лісового коледжу Індустріального інституту УДТУ Василь Завьялов раніше працював в російському МВС, конкретніше, за його словами, у Федеральній службі виконання покарань. Студенти уточнюють, що він працював в колонії.

Після загоряння, яке відбулося в одному з гуртожитків коледжу, він виступив перед студентами з промовою, в якій пообіцяв ввести в "общазі" казармений режим, прибрати двері, заборонити студентам їсти в кімнатах, використовувати електроприлади, включаючи і комп'ютери, а також скасувати всі меблі, крім тумбочок та ліжок.

Також, за його словами, студенти зобов'язані будуть бігати і займатися спортом. На зауваження одного з учнів, що він хворий, директор заявив, що "тут нам фізично хворі не потрібні".

Після публікації відео в мережі піднялася хвиля обурення.

Також онук Василя Зав'ялова вже пообіцяв усім причетним до "виносу сміття з хати" якісь, судячи з усього досить важкі, "наслідки".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що студентів РЕУ ім. Плеханова в Москві і студентів Бурятського держуніверситету змушували проголосувати в день виборів президента РФ, 18 березня, на виборчій дільниці в освітній установі, а не за місцем прописки, шантажуючи позбавленням кімнати в гуртожитку.