RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Пов'язані з Донбасом: з'явилися нові дані про козаків, які били противників Путіна в Росії

Люди в козацькій формі, які били протестувальників проти інавгурації Путіна в Росії, швидше за все брали участь в анексії Криму та бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє "Нова газета".

За інформацією журналістів, при розгоні протестувальників на Пушкінській площі в Москві особливо відзначилися люди в козацькій формі з нашивками "Кримського козачого полку отамана Якова Бакланова". На відеозаписах з мітингу видно, що козаки використовують не тільки нагайки, але і кидаються в протестуючих дерев'яними палицями, а також штовхають їх і б'ють ногами тих, хто впав.

Командиром "Кримського козачого полку" є Микола Дьяконов. Відомо, що 31 січня 2014 року козаки на чолі з Дьяконовим увірвалися в офіс "Товариства захисту прав споживачів" (ТЗПС). За свідченнями голови ТЗПС Михайла Аншакова, ті, хто увірвалися, шукали склад "Комітету солідарності з Майданом", попутно громлячи меблі, погрожуючи співробітникам Товариства розправою і навіть одягаючи на голови працівників целофанові пакети.

Після цього, Дьяконов разом з сотнею соратників відправився в Крим. Як зазначає видання, на півострів він прибув уже після "зелених чоловічків" - 1 березня 2014 року. Дьяконову вдалося об'єднати навколо себе місцеве козацтво, яке проводило репресії проти проукраїнські налаштованих активістів Меджлісу кримськотатарського народу, вибудовуванням блокпостів навколо Севастополя і патрулюванням берегової лінії.

Далі козаки Дьяконова вирушили воювати в Донбас. Відзначається, що сам він про бої на території східної України висловлювався стримано, розповідаючи про "успішних" бойових діях в Сніжному і на Саур-могилі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що під час жорстоких розгонів мітингів "Він нам не цар" російські силовики не щадили навіть дітей і підлітків.