RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Трагедія в Кемерово: стали відомі цікаві подробиці про головного звинувачуваного

Глава головного управління МНС по Кемеровській області Олександр Мамонтов, якого звинувачують в халатності і розтраті у справі про пожежу в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово, подав рапорт про звільнення.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Мамонтов написав рапорт про звільнення", - уточнив виданню представник прокуратури, виступаючи в суботу, 26 травня, в судовому засіданні, де розглядається клопотання слідства про продовження терміну затримання глави регіонального МНС.

Крім того, відомо, що Центральний районний суд Кемерово продовжив термін затримання Олександра Мамонтова до 72 годин. Саме про це і клопотала прокуратура.

Так, за даними слідства, Мамонтов не запланував перевірки і не перевіряв, починаючи з 2017 року, дотримання вимог пожежної безпеки при експлуатації торгового центру "Зимова вишня".

Крім того, знайшлися докази причетності Мамонтова до розтрати грошових коштів регіонального управління МНС на суму близько 2 млн рублів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше слідчі прийшли до висновку, що причиною масштабної пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово, в якому загинули 64 людини, стало коротке замикання в батутному залі.