RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Союзники Путіна в Сирії офіційно визнали Абзахію і Південну Осетію

Сирійський уряд союзного Росії режиму Башара Асада заявив про визнання незалежності невизнаних більшістю країн світу республік Абхазія і Південна Осетія.

Про це йдеться в повідомленні сирійського Міністерства закордонних справ.

"На знак визнання взаємної підтримки терористичної агресії проти Сирії Сирійська Арабська Республіка, Республіка Абхазія і Республіка Південна Осетія домовилися про обмін визнанням і встановленням відносин між Сирійською Арабською Республікою і Республікою Абхазія і Республікою Південна Осетія", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Міністерство закордонних справ Південної Осетії також опублікувало на своєму сайті повний текст комюніке про взаємне визнання.

"Міністерство закордонних справ Республіки Південна Осетія, уповноважена своїм Урядом, має честь заявити про те, що Республіка Південна Осетія та Сирійська Арабська Республіка... оголошують про взаємне визнання та встановлення дипломатичних відносин між двома країнами на рівні посольств з дати опублікування цього Комюніке", - йдеться в заяві.

Варто відзначити, що Південна Осетія і Абхазія визнаються більшістю світової спільноти як території Грузії.

Південна Осетія проголосила незалежність 29 травня 1992 року в ході збройного конфлікту з Грузією, і визнана кількома державами - членами ООН, зокрема Росією, Нікарагуа, Венесуелою, Науру і тепер ще Сирією, а також рядом інших невизнаних або частково визнаних держав (Нагірний Карабах, Придністров'я та інші).

Абхазія проголосила незалежність після війни з Грузією 1992-1993 рр. Її визнають ті самі п`ять країни ООН (з загальної кількості в 193 країни).

Нагадаємо, докладніше про невизнані Абхазію і Південну Осетію, а також про конфлікт Грузії з Росією читайте в матеріалі "Апострофа": Війна Росії з Грузією: чотири важливі уроки для України.