RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Навіть не шифруються: в мережі вказали на цікавий момент з реакцією влади РФ на вбивство Бабченка

Слідчий комітет Росії заявив про відкриття кримінальної справи за фактом вбивства в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка через півгодини після появи в мережі даних про стрілянину в нього.

Увага на це звернув на своїй сторінці в Facebook український блогер Сергій Іванов.

Відзначається, що вже через 30 хвилин після публікації даних про те, що в Бабченка стріляли і його терміново госпіталізували, прес-служба Слідкому РФ випустила заяву про відкриття кримінального провадження.

Читайте також: Я тій країні, Росії, всі борги віддав - Аркадій Бабченко

"Тобто, за півгодини в Москві було зареєстровано повідомлення про вбивство, скоєне на території іншої держави, розгляд повідомлення було доручено слідчому, який, не маючи ніяких офіційних даних, прийняв рішення про порушення кримінальної справи, виніс постанову, взяв номер, а прес- служба СК надрукувала і поставила новину на офіційний сайт. І все це - за півгодини", - написав блогер.

"Потвори, навіть не шифруються", - підсумував Іванов.

"Та хто б сумнівався", "В Москві забули врахувати відсутність різниці в часі з Києвом", "Вони і в ООН вже полум'яну промову виголосили. Звідки роги ростуть, знає будь-яка адекватна людина", "Коли вбили Шеремета щось подібне сталося, то чи росЗМІ раніше події про неї повідомили", "В РФ давно начхати, як їх заяви виглядають з боку всього цивілізованого світу. Це Сомалі, яким закони не писані", - відповіли в мережі.

"А навіщо шифруватися? Що буде? Чемпіонат скасують? Або нафту перестануть купувати? Все одно ніхто нічого не зробить - ось основний посил цього вбивства", - також прокоментував пост відомий український журналіст Денис Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше художник Сергій Йолкін влучною карикатурою висміяв виправдання Кремля за вбивство Бабченка.