RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Породжує безкарність: в поведінці одного з лідерів Європи побачили виправдання злочинів Путіна

Президент Франції Еммануель Макрон своїм візитом до Росії на зустріч з лідером РФ Володимиром Путіним продемонстрував їх рівність, що тягне за собою безкарність Кремля.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"На офіційному рівні нічого не змінилося. Так само немає умов для зустрічі всієї "нормандської четвірки". Але поведінка Макрона є показовою. Адже він приїхав і показав, що "Володимир - один з нас", що він не військовий злочинець, який чинить одне злодіяння за іншим. І це породжує безкарність, незважаючи на висновок комісії щодо Boeing MH17, незважаючи на хімічну атаку у Великій Британії", - підкреслив політолог.

Піонтковський також нагадав, як Макрон обіцяв приїхати на ЧС-2018 в РФ, якщо французькі спортсмени будуть добре виступати, чим зрадив британських союзників, які заявили про бойкот чемпіонату після скандалу з отруєнням в Солсбері.

Так, на цьому прикладі можна спостерігати відсутність єдиної позиції країн Заходу.

"Тут ще є причина, яка абсолютно не залежить від України. Європі весь час потрібно повипендрюватися перед Сполученими Штатами, показати свою значущість і особливість. А зараз європейці, бачте, незадоволені виходом Трампа з ядерної угоди з Іраном. Це вічна деголлівська політика, щоб показати, як ми незалежні. Нагадаю, Шарль де Голль кожного разу загравав з Москвою, щоб показати, наскільки він незалежний від Америки. В цьому і є тенденція європейської політики, яку ми спостерігаємо понад півстоліття", - резюмував політолог.

Більше про візит Макрона до Росії і те, як потрібно звільняти Донбас, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін здобув перемогу, йому жахливо допоміг той, хто раніше принижував - Андрій Піонтковський.