RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Шендерович оцінив ймовірність масових протестів в Росії через різке підвищення пенсійного віку

У Росії може пройти хвиля протестів через погіршення матеріального стану та обмеження прав, які тягне за собою підвищення пенсійного віку.

Про це російський письменник і публіцист Віктор Шендерович розповів "Обозревателю".

"Теоретично може рвонути. Ви ж розумієте, що воно буде погіршуватися і далі. Але не схоже", - підкреслив письменник.

У той же час, він згадав цитату з "Капітанської дочки" Олександра Пушкіна: "Не дай Бог побачити російський бунт, безглуздий і нещадний".

"Я, чесно кажучи, без особливої симпатії думаю про всі хвилювання, вуличні протести. Принаймні, в Росії. Пам'ятаючи формулу про "бунт безглуздий і нещадний". Подивимося. Але отримали те, чого хотіли", - зауважив Шендерович.

"Питання в тому, до якої міри населення зможе зв'язати чергове придушення своїх прав і погіршення матеріального стану з політикою Путіна, яку вони підтримують. Ось це питання", - підсумував він.

Нагадаємо, новий російський уряд має намір переглянути терміни виходу громадян на пенсію в сторону підвищення. Так, пропонується підняти пенсійний вік до 63 років для жінок і до 65 років - для чоловіків.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі згадують старі заяви Путіна про те, що пенсійний вік не буде підвищено під час його президентства.