RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Росії родичі посварилися через компенсацію за вбитого найманця ПВК "Вагнера": справа дійшла до суду

В Росії родичі одного з найманців так званої ПВК "Вагнера", який загинув в Сирії, судяться через грошову компенсацію за його смерть.

Про це повідомляє "Російська служба BBC".

Як стверджують батьки, за загиблого 28 вересня 2017 року в провінції Хомс Андрія Литвинова їм мали виплатити 5 мільйонів рублів. Ці гроші, разом з переданим з Сирії тілом найманця, отримала його дружина.

Через 40 днів після загибелі сина, його батьки прийшли до невістки і попросили дати їм один мільйон з суми компенсації.

"Чоловікові машину купити, паркан поставити, зуби нам вставити, а те, що залишилося, покласти на рахунок дочки від першого шлюбу до її повноліття", - пояснює Надія Литвинова, мати Андрія, навіщо їм були потрібні ці гроші. Але вдова, за словами батьків, відповіла їм: "Ви вже старі, вам жити залишилося мало, навіщо вам гроші".

Спроби домовитися між родичами результату не дали.

"У нас завжди були добрі стосунки, але ці п'ять мільйонів ніби їй по голові вдарили! Відразу ми чужі стали, - скаржиться Надія Литвинова. - Я в це Молькіно (тренувальна база ПВК "Вагнер", - прим. "Апостроф") кілька разів дзвонила. Поскаржилася, що ми не отримали компенсацію. Вони передзвонили, уточнили, як таке могло статися. Я їм кажу, що невістка забрала все собі, а батькам каже "фак ю".

У квітні Надія і Віктор Литвинова подали позов в Чесменський районний суд з вимогою включити 5 мільйонів від ПВК "Вагнера" в загальну спадкову масу, яка підлягає розподілу між спадкоємцями загиблого.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, журналістам вдалося знайти докази зв'язку російських найманців, які воюють в Сирії, з Міністерством оборони РФ.