RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні вказали на хитрість Лукашенка в боротьбі з корупцією

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в боротьбі з корупцією використовує хитру схему "посадка-звільнення" чиновників і бізнесменів.

Про це "Апострофу" заявив білоруський журналіст, який живе і працює в Україні, Вадим Довнар.

За його словами, таким чином Лукашенко, по-перше, демонструє населенню, що він готовий боротися з корупцією, а по-друге, утримує фінансово-промислові групи під своїм контролем

"Слід розуміти, що так звана боротьба з корупцією - це споконвічна "фішка" Лукашенка, завдяки чому він свого часу і прийшов до влади. Варто розуміти, що в Білорусі все під контролем влади. Не може бути значного корупціонера без контролю над ним. Тому беруть (реально корупціонер чи ні - справа десята) тих, хто може бути якось впізнаваний для мас, яким зараз живеться зовсім несолодко, а підвищити життєвий рівень, як і придумати нові способи піару, Лукашенко і його оточення не здатні", - зазначив Довнар.

Він додав, що, крім піару, є й інші цілі подібних "чисток".

"Труснути на гроші або поміняти ланцюжки взаємозв'язків кланів. А те, що їх потім по-тихому відпускають, так треба розуміти, що всі вони "класово близькі" до керівництва країни", - підсумував журналіст.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Злочин і помилування: як бацька Лукашенко бореться з корупцією.