RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Росії вказали на наступну країну в Європі, яку спробує захопити Путін

Є вирогідність, що російський режим президента Володимира Путіна може піти на чергову агресивну авантюру на міжнародній арені, щоб послабити невдоволення громадян внутрішньою політикою в РФ: новою жертвою може стати Білорусь.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише російський соціолог Ігор Ейдман.

За його словами, після оголошення про плани підвищення податків і пенсійного віку в Росії рейтинг Путіна знизився на рекордну цифру в 12 відсотків.

"Цей режим може існувати тільки в режимі військової параної, коли кругом вороги і єдиний захисник від них - "сильна влада". Як тільки градус урапатріотичної істерії падає, люди починають замислюватися над причинами своєї бідності і безправ'я. Мундіаль, всупереч очікуванням влади, не змирив росіян з підвищенням пенсійного віку, ПДВ і цін. Навпаки, дещо розвіявши анестезуючу атмосферу обложеної фортеці, він зробив ці заходи ще більш болючими", - зазначає Ейдман.

Соціолог вважає, що Кремль змушений буде провести новий агресивний зовнішньополітичний демарш. Найбільш вигідною та безпечною метою для цього є Білорусь.

"Дуже великий ризик, що Путін спробує організувати аншлюс цієї країни... Зробити це Путіну буде зовсім неважко. Я недавно розмовляв з декількома обізнаними вихідцями з Білорусі. Вони в один голос говорять, що "Лука" місцевій еліті і населенню смертельно набрид. При цьому в перспективи білоруської опозиції ніхто не вірить. Всі надії пов'язують з Путіним, реальний рейтинг якого в Білорусі набагато вище, ніж у президента країни", - повідомляє експерт.

Для захоплення Білорусі Кремль може використовувати наявний, за деякими даними, у нього компромат на білоруського президента.

"Сценарій може бути приблизно таким. Путін, як він часто робить, використовує досвід Гітлера (ультиматум Емілю Гаху перед захопленням Чехії). Він викличе Лукашенко на переговори і, потрясаючи компроматом, поставить йому ультиматум з вимогою підписати договір про аншлюс з Росією. Якщо "батька" почне впиратися, його просто інтернують в Москві, а путінська агентура в білоруських силових і держструктурах за цей час за допомогою російських "зелених чоловічків" здійснить переворот. Потім стандартний "референдум" і договір про вступ Білорусі до Російської Федераціі на правах суб'єкта з особливим статусом (Конституцію РФ змінити недовго). А далі - нова урапатріотична вакханалія ", - описує можливий розвиток подій Ейдман.

Нагадаємо, докладніше про відносини Білорусі з Росією читайте в матеріалі "Апострофа": Білорусь витискає вигоду з війни в Україні, а Путін втомився від Лукашенка.