RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Крові навколо Путіна все більше: Шендерович розповів, за що вбили російських журналістів в Африці

Відомий російський письменник і публіцист Віктор Шендерович не сумнівається в тому, що групу російських журналістів в Центральній Африканській Республіці (ЦАР) вбили через їх розслідування діяльності ПВК "Вагнера" в цій країні.

Про це він пише на своїй сторінці в Facebook.

"Метою засідки було вбивство, і вбивство саме цієї групи. Вбивцям був відомий маршрут пересування журналістів і часові рамки. Це було добре підготовлене вбивство. Тюрбани і арабська мова вбивць не знімають питання про цілепокладання та замовників: для звичайного мусульманського терору тут занадто складна логістика, чи не так? Не кажучи вже про фігуру Орхана Джемаля в якості жертви. Можна, звичайно, напружитися і пошукати складні версії, але не раніше, ніж ми пильно вдивимося в найочевиднішу і просту: вбивство журналістів замовили бенефіціари ПВК "Вагнер", - пише Шендерович.

Публіцист вважає, що основних мотивів для розправи з Джемалем і його колегами було два: запобігання загрозі розслідування, оскільки найманство в Росії є кримінальним злочином, і демонстрація сили, залякування інших журналістів, які зважаться розслідувати справи, пов'язані з ПВК.

"Крові навколо путінських друзів і нього самого стає все більше і більше. Втім, з деяких (військових) пір рахунок убитих йде вже на тисячі, так що - про що я? Путіну пізно пити "боржомі", і нам, боюся, теж", - резюмує письменник.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф" в квітні 2018 року, російські найманці можуть відправитися в Африку для просування інтересів Росії.