RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Росії напророкували нову масштабну бійню з найманцями Путіна: названий небезпечний регіон

Російські найманці вже найближчим часом можуть відправитися в Африку для просування інтересів Росії.

До такого висновку прийшов російський політолог Станіслав Бєлковський, коментуючи інформацію про відправку російських політтехнологів в країни Африки, передає видання "Собеседник".

"Є вагомі підозри, що ніби-як-політтехнологи відправляються в Африку не так тестувати унікальні способи впливу на електоральні маси, скільки відкривати нові ринки для войовничих вагнеріан і прирівняних до них осіб. Правда, є одне зауваження до всього цього. "Вагнер" і подібні структури - це насправді ніякі не ПВК. Оскільки в Росії немає законодавства про приватні військові компанії", - зазначив експерт.

За його словами, ціна життя в Росії є вкрай невисокою, тому російські найманці будуть продовжувати гинути в різних регіонах світу.

"Африка з її розмитими межами, державними і взагалі, - прекрасний покупець. І ще солодше здасться господарям цього життя свіжа кров і біфштекси на кремлівських прийомах", - резюмував Бєлковський.

Нагадаємо, що у військовому конфлікті в Сирії Росія активно використовує найманців ПВК "Вагнера", а раніше використовувала їх і на Донбасі. 7 лютого в Сирії американські військові здійснили потужний удар по силам найманців, завдавши їм великих втрат.

Як повідомляв "Апостроф", Росія направила в Центральну Африку групу інструкторів для підготовки місцевих військовослужбовців.