RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії вказали на серйозний провал кремлівської пропаганди і дали тривожний прогноз

Кремлівська пропаганда програла в питанні формування образу Заходу як ворога для росіян і тепер російська влада намагатиметься повернути народ в стан агресивності.

Про це в своєму блозі для "Ехо Москви" пише російський політолог Лілія Шевцова.

У своєму матеріалі вона наводить результати опитування Левада-Центр, згідно з якими росіяни в більшості своїй вже не хочуть воювати з Заходом, а 68% респондентів взагалі виступають за зближення з ним. У зв'язку з цим вона зазначає, що Кремль провалився відразу на декількох фронтах.

"По-перше, це визнання краху російської зовнішньої політики, яка перетворила Росію в світового прокаженого. Підтвердження тому - падіння рейтингу раніше найпопулярніших міністрів Лаврова і Шойгу, що оформлюють російський агресивно-мілітаристський курс ("якщо нас не люблять і не поважають, нехай хоч бояться"!). Російська зовнішня політика замість ресурсу щодо забезпечення благополуччя Росії перетворилася для країни в важкий тягар, витягаючи кошти з убогого бюджету на війни і зовнішньополітичні авантюри. Люди почали це розуміти", - пише Шевцова.

Ще однією поразкою політолог називає "провал кремлівської пропаганди, яка десятиліттями нав'язувала суспільству образ Заходу як ворога".

При цьому Шевцова висловлює побоювання у зв'язку з тим, що російська система не може себе переформатувати і ймовірно спробує повернути населення в стан агресивності і ворожості до ліберального світу.

"Значить, влада створюватиме нові міфічні "загрози", шукати нові приводи для того, щоб наїжачитися і лякати світ страшним оскалом. Буде шукати новий спосіб змусити людей злякатися і знову мобілізуватися навколо Кремля", - пише Шевцова, відзначаючи, що спроба повернути суспільство в антизахідне поле стане новим випробуванням для російського народу.

Також читайте матеріал "Апострофа": Путін обклав людей з усіх боків: в Росії наближається апокаліпсис.