RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Звичка КДБіста: названо серйозну помилка Путіна у відносинах з Україною і Заходом

Президент Росії Володимир Путін постійно здійснює одну і ту ж помилку: він вважає, що світова політика працює так само, як внутрішня політична система Росії.

Про це в своїй статті для ZN.ua пише радник президента України Володимир Горбулін.

За його словами, незважаючи на те, що Путін спробував зобразити зустріч в Гельсінкі з президентом США Дональдом Трампом як перемогу, своєї справжньої мети він не досяг.

"Непрямі ознаки говорять про те, що справжня макроцель Путіна - перетворити цей саміт в якийсь варіант "Гельсінкі-2", тобто закріпити між двома країнами нову концепцію світоустрою, - не просто не була досягнута, вона навіть толком не піднімалася. Справжньої трагедії так і не сталося", - зазначає Горбулін.

Це відбулося в основному через те, що Путін не розуміє як працює світова політика.

"Російський президент все ще мислить категоріями міжособистісних домовленостей... І цю помилку помилкової екстраполяції він робить регулярно протягом усього свого правління. Бажання поставити на "потрібну людину" підводить його з такою ж регулярністю, як і недооцінка противників: ставка на попереднього українського президента, ставка на лідерів європейських радикалів, ставка на Трампа - вся ця концепція роботи з "агентами", прищеплена йому в КДБ, не залишає його ", - говорить експерт.

Горбулін вважає, що зустріч Путіна з Трампом була останньою спробою Кремля знайти вихід з ситуації, що склалася у відносинах із Заходом.

"Саміт в Гельсінкі варто розглядати не як фінал довгостроковій операції по "вставанню з колін" (в результаті чого Росія і США нібито перейшли до двостороннього геополітичному формату відносин), а скоріше як останню спробу Путіна врятувати ситуацію - використовуючи прямий контакт з Трампом, знайти вихід з глухого кута, в який впирається Росія все сильніше (в частині американо-російських відносин)", - резюмує він.

Детальніше про зустріч Трампа і Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": Багато нюансів: чому Трамп не тиснув на Путіна по Україні.