RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Рейтинг Путіна впав до мінімуму 2013 року, йому обіцяють гарячу осінь

Рейтинг російського президента Володимира Путіна знизився до мінімуму 2013 року, коли за нього були готові проголосувати менше половини росіян.

Про це свідчать результати опитування, яке провів фонд "Громадська думка" (ФГД) 4-5 серпня.

Тільки 45% росіян відповіли соціологам, що голосували б за Путіна в разі, якби вибори відбулися в найближчу неділю.

Також знизився рейтинг довіри до Путіна. На питання "Ви довіряєте або не довіряєте В. Путіну?" варіант відповіді "безумовно довіряю" в серпні вибрало тільки 24% опитаних, тоді як в березні цього року таких було 43%.

У той же час, варіант "Безумовно не довіряю" вибрало 17% респондентів, тоді як з 2015 по травень 2018 року цей показник не піднімався вище 10%.

У свою чергу російський політемігрант Ольга Курносова прогнозує РФ масштабні соціальні протести через нову пенсійну реформи, які охоплять країну вже у вересні цього року.

"Дійсно, соціальний протест збільшується. Є міста, де на протести стільки людей не виходило років 10-15. Думаю, що до 20-х чисел серпня, коли заплановано друге читання пенсійної реформи, мітинги будуть посилюватися. До вересня, коли буде єдиний день голосування - ситуація може загостритися. Погіршення економічної ситуації буде посилювати протестну хвилю і Кремль чекає гаряча осінь", - заявила вона в коментарі "Обозревателю".

Також Курносова зазначила, що якщо раніше Путіну вдавалося перекласти відповідальність на уряд Медведєва, то зараз пенсійна реформа вдарила саме по іміджу глави Кремля.

Також читайте матеріал "Апострофа": Путін загнаний в кут: Росія на межі нового конфлікту, все може швидко закінчитися.