RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Тільки Бог не просив ще Путіна: мати Сенцова показала відписку Кремля

Людмила Сенцова, мати українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, не вірить в те, що той особисто звернеться до президента Росії Володимира Путіна з проханням про помилування.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Крим.Реалії".

За словами матері Сенцова, з Росії їй приходять відписки з приводу звільнення сина.

"Прийшла якась відповідь, що лист перенаправлено в Адміністрацію президента (Росії - прим. ред.). Друга відповідь прийшла, що лист відправили в табір, виправну колонію. І там написано, що помилування, процес помилування почнеться, коли засуджений напише прохання про помилування на ім'я президента... Особисто, він повинен написати ", - говорить Людмила Сенцова.

Однак, на її думку, Олег не тільки сам не стане писати прохання, а й свою матір за це засудить.

"Він мене-то буде лаяти, це точно. Мені навіть знайомий журналіст подзвонив і каже: "Як ви думаєте, Олег до цього поставиться?". Ну, а що робити, кажу. Я вирішила, що так краще буде, що треба спробувати . Але з Олегом помиримося як-небудь... Мені здається, що щось повинно все-таки відбутися. Але як можна вже, тільки Господь Бог не просив ще, напевно. Який сенс тримати хлопців стільки? ", - сподівається Сенцова.

Також вона розповіла про підтримку, яку вони з матір'ю іншого політв'язня, Олександра Кольченко, надають одна одній: "Мама Саші Кольченко, Лариса, заїжджає до мене, я-то нікуди не їжджу. Вона якось все чекає. Вона мені дзвонить, каже : "Припиніть, не треба, все буде добре, ми хлопчиків дочекаємося, ми поїдемо до Києва, ми їх зустрічати будемо". Вона приїжджала зі своєю онукою якраз на день народження, вони не знали, просто приїхали. Племінниця Мустафи Джемілєва приїхала і вони . Вона теж оптимістка повна! Каже: "Та ви що? Ми ж зі сміхом зараз все згадуємо! Ось батьки сідають, згадують, як обшуки проходили, регочуть! І ми дочекаємося таких часів!" (Мустафа Джемілєв в СРСР багато разів заарештовувався і знаходився в ув'язненні за дисидентську діяльність, - прим. "Апостроф").

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі не прийняла до розгляду два клопотання щодо українського політв'язня Олега Сенцова.