RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Втрачають вплив: мережі розбурхало гучне рішення РПЦ по Вселенському патріарху через Україну

У мережі засудили рішення Російської православної церкви розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом в разі надання автокефалії УПЦ.

Про це користувачі пишуть в соцмережах.

"Оголошено розкол другого рівня: чи не послужать тільки патріархи і єпископи (третій - вернуть один від одного лики священики; четвертий - і миряни приєднуються до демонстрації "істинного православ'я"). Якщо на літургії не відзначається Вселенський патріарх - то причащатися можна. Тобто якщо є звичайний грецький священик, поминали тільки свого єпископа, але не патріарха (у греків патріарха поминають тільки на єпископської службі) - то можна причащатися. Проблема з Афоном. Це пряма єпархія Варфоломія і там на кожній службі будь-який священик повинен його поминати. Ну так в цьому році вже два наших єпископа померли на Афоні, так що і нічого їм туди їздити", - написав у Facebook російський релігійний і громадський діяч, протодиякон Російської православної церкви (РПЦ) Андрій Кураєв.

Нагадаємо, в храма хМосковського патріархату ухвалили рішення припинит имолитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія. Крім того, збираються припинити і спільне служіння священиків Московського і Константинопольського патріархатів православної церкви.Також заборона накладається на участь в структурах під головуванням Константинополя.

Як повідомляв "Апостроф", Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив московському патріарху Кирилу про імплементацію рішення щодо автокефалії в Україні.