RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Лукашенко побачив на кордоні Білорусі бандитів з України: подробиці

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про необхідність посилити контроль на кордоні з Україною, тому що звідти нібито "йде багато біди".

Про це він заявив на зустрічі з держсекретарем Ради безпеки Станіславом Засем і головою Держприкордонкомітету Анатолієм Лаппо, передає БЕЛТА.

На зустрічі, зокрема, йшлося про можливе збільшення кількості прикордонників і посилення роботи з окремих напрямків.

"Там, де треба, ми це зробимо. Ми прийняли рішення про зміцнення кордону з Україною. Ми бачимо, скільки звідти йде сьогодні біди для Білорусі, і в тому числі зброї переправляється. Ми повинні закрити кордон. Але не для порядних людей, а для бандитів, для тих, хто везе зброю", - заявив президент Білорусі.

Лукашенко в зв'язку з цим повідомив інформацію, озвучену раніше при доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Шуневича.

"Ось зараз міністр доповідав мені. Вони затримали чоловіка, в якого арсенал: кулемети, десяток автоматів, два десятка гвинтівок, десять тисяч патронів і так далі, і так далі", - навів подробиці глава держави. "Колекціонують? Так бойова ж вся зброя. Ось колекціонери... Звідки все це? Подивилися - в армії нашої все на місці. Завезли. Тому прийнято рішення встановити кордон з Україною. Потрібна там чисельність - потрібна. Давайте подивимося. Але не скопом - туди сотню, туди тисячу, а по одній людині, куди треба. Без всяких начальників. Начальників має бути по мінімуму", - додав Лукашенко.

Нагадаємо, на думку постійного представника України при ООН Володимира Єльченка, делегація Білорусі в ООН регулярно голосує проти будь-яких пропозицій української сторони, навіть якщо вони не стосуються конфлікту з Росією, тому варто задуматися над перенесенням переговорів по Донбасу з Мінська.