RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Стало відоме справжнє ім'я одного з отруйників Скрипалів: подробиці і фото

За паспортом на ім'я Руслана Бошірова до Великобританії для отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в'їжджав полковник ГРУ, герой Росії Анатолій Чепіга.

Про це йдеться в розслідуванні The Insider і Bellingcat.

Журналісти шукали Бошірова серед випускників військових училищ, де готують співробітників розвідки, які будуть проводити спецоперації за кордоном, і інтенсивно навчають іноземних мов. Людину, схожого на Бошірова знайшли на фотографії курсантів Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища (ДВЗКУ), зробленої в Чечні.

У списку випускників на сайті ДВЗКУ розслідувачі знайшли Анатолія Чепігу, який може бути Бошіровим за віком і служив в Чечні. В одній з баз даних вони виявили, що в 2003-2005 роках Чепіга жив в Хабаровську за адресою, яка збігається з адресою військової частини, відповідної 14 бригади спецназу ГРУ.

Потім журналісти знайшли виписку з системи "Російський паспорт" 2014 роки з фотографією Чепіги.

Як повідомляє "Апостроф", окрім росіян Александра Петрова та Руслани Боширова, підозрюваних у причетності до отруєння Сергія та Юлії Скрипалів, британські спецслужби шукають і інших осіб, які допомогли здійснити хіміку в Солсбери.