RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Путін влаштував молодим росіянам токсикоз мізків: подробиці від Шендеровича

Через перенасиченість пропутінською пропагандою Кремля, Росію нічого доброго не чекає.

У цьому впевнений російський письменник Віктор Шендерович.

"Нічого хорошого російське суспільство не чекає. І та ступінь інтоксикації, яку сьогодні спостерігаємо, звичайно, безкарно не пройде. Вже не проходить. Навіть якщо припустити, що з завтрашнього дня ця пропагандистська інтоксикація припиниться, то на лікування суспільства підуть роки. За два десятиліття правління Путіна ми пройшли великий шлях по деградації суспільства, і це найголовніша драма. І мова навіть не про саму по собі фігуру Путіна. Путін - це симптоматика прокляття. Так, він відповідав на якісь запити в суспільстві, але в значній мірі ці запити формуються самою владою. І я завжди говорив, що відповідальність еліти в тому, що вона формує правила поведінки. І коли в Росії кивають на суспільство, мовляв воно обирає цю владу, так це суспільство вже сформовано двадцятирічним правлінням Путіна", - говорить він.

За його словами, Росія, накачана пропагандою, псує кров не тільки росіянам, а й "усім, хто знаходиться по периметру від Росії".

"Уже виросло покоління, яке нічого, крім Путіна, не знає. І коли спілкуєшся з такою людиною, то розумієш, що там мізки вже просто просякнуті пропагандою, і треба щодня займатися просвітою такого покоління. Але займатися цим не дають. Люди, які могли щось пояснити, відлучені від великих аудиторій. Я можу виступати по всьому світу, але не в Росії. і ця проблема хвороби пропагандою, токсичності наших еліт - доставляє біди не тільки росіянам, а й усім, хто знаходиться по периметру від Росії", - впевнений Шендерович.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Шендерович дорікнув Україні, порівнявши Росію Путіна і гітлерівську Німеччину.