RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Маскували під 100-річних пенсіонерів: з'явилися дані про дітей ГРУшників

Керівництво Генштабу Міноборони Росії засекретило дітей співробітників ГРУ, що проживали у відомчому гуртожитку на вулиці Маршала Бірюзова, де жив і Анатолій Чепіга, підозрюваний в отруєнні Скрипалів.

Про це йдеться в розслідуванні журналіста Сергія Канєва і Центру "Досьє".

Відповідне розпорядження силового відомства з'явилося в 2011 році, але дізналися про нього лише зараз і то випадково.

Засекречування відбувалося наступним чином: всім 56 дітям, котрі проживали в гуртожитку, в графі "дата народження" додали по 100 років до реального віку. Тобто народженим в 2005 році вписували 1905 рік, в 2010-му - 1910-й.

У військовому відомстві повідомили, що інформація з'ясувалася після того, як Пенсійний фонд РФ звіряв списки столичних пенсіонерів і раптово виявив неврахованих столітніх жителів, які проживають в двох будинках. Співробітники фонду подумали, що це якась шахрайська схема, і навіть хотіли звернутися в поліцію, але вчасно втрутилося Міноборони і все пояснило.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", операцію з вивезення в Росію екс-президента України Віктора Януковича очолював напарник Мішкіна в справі Скрипалів, полковник російського розвідувального відомства Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов").