RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Африці найманцям Путіна поставили ультиматум

Місцеві мусульманські повстанці в Центральноафриканській Республіці дали уряду і його російським союзникам 48 годин на те, щоб покинути контрольовані ними території.

Про це в бесіді з агентством Agence France-Presse заявив лідер повстанців Абдулай Іссен, передає BBC.

Ультиматум пов'язаний з тим, що з поста глави парламенту був усунений мусульманин за віросповіданням. Його присутність на цій посаді врівноважувалася наявністю в країні президента-християнина - таким був негласний пакт, що забезпечує перемир'я між президентською адміністрацією і ворожими їй групами. Тепер, як стверджується, ця домовленість зруйнована.

В результаті Іссен звинуватив президента Арканжи Туадеру в "змові", скоєній, на його думку, за допомогою російських найманців. За словами Іссена, російські військові становлять загрозу для демократії республіки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЦАР діють найманці російської приватної військової компанії "Вагнера". За даними ЗМІ, вони забезпечують захист глави держави в обмін на доступ до природних ресурсів.

При спробі розслідувати діяльність "вагнеровців" в липні на території ЦАР загинули три російських журналіста - Орхан Джемаль, Олександр Расторгуєв і Кирило Радченко.