RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

По всій Росії школярі влаштували акцію проти Путіна: що відомо

Російські школярі і студенти влаштували масовий челлендж після того, як в Красноярському краї вчителька відчитала десятикласників за напис "Путін - злодій" на дошці.

Про це пише "Сноб".

12 листопада в школі номер 20 селища Тайожний один з учнів написав на дошці «Путін - злодій». Через це вчитель історії і суспільствознавства Євдокія Ковальова відчитала підлітків: загрожувала поліцією, охоронцями Путіна і згадувала часи, коли за подібну провину могли розстріляти.

Зазначається, що челлендж почався в групі "Сталінгулаг" (заборонена в Україні соцмережа "ВКонтакте" - "Апостроф") з фотографії з четвертої школи Гусиноозерська в Бурятії. На момент публікації новини, біля посту вже більше 2 тисяч лайків, 59 перепостів і 37 тисяч переглядів.

У коментарях виклик прийняли учні з Красноярська, Нижнього Новгорода, Краснодара. Красноярський школяр, наприклад, вирішив пожартувати, написавши "Путін - злодій" в рішенні завдання з фізики.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли заяву президента РФ Володимира Путіна, який попросив прем'єр-міністра Дмитра Медведєва "провести аналіз того, що відбувається в регіонах в реальному житті".

Крім того, в Росії чиновниця відзначилася скандальною заявою про російських дітей і їх батьків.