RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Токсичний Путін: названо три серйозних поразки Кремля на Заході

Росія за недавній час зазнала відразу кількох великих невдач в міжнародних організаціях, що свідчить про усвідомлення в світі "токсичності" Кремля.

Про це "Апострофу" розповів експерт Центру Разумкова Михайло Пашков.

В першу чергу, він відзначає поразку на виборах глави Інтерполу представника Росії Олександра Прокопчука.

"Проти цієї кандидатури виступила низка країн Заходу. Причому дуже активно виступили американці, Британія, Литва і Україна. Останні дві країни навіть заявили, що можуть переглянути свою участь в Інтерполі. Це був дійсно критичний момент для багатьох країн, тому що сам Олександр Прокопчук пов'язаний зі спецслужбами Росії, які зарекомендували себе останнім часом вкрай негативно. Зростає токсичність російського політичного режиму і нерукопожатного російського керівництва. Все це призвело до торпедування кандидатури Прокопчука, і, врешті-решт, переміг представник Південної Кореї Кім Чон Ян", - говорить Пашков.

Крім цього, в той же день відбулася також неприємна для Росії подія: Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) прийняла рішення про можливість визначати винних у застосуванні хімзброї шляхом створення відповідної комісії.

"Росія виступала категорично проти. Але рішення на конференції ОЗХЗ в Гаазі, наскільки відомо, було прийнято. Тобто і тут Росія зазнала поразки. Зрозуміло, що причина в зростанні токсичності російського політичного режиму і розумінні Заходом ролі і місця Росії в міжнародній політиці - її агресивних дій на міжнародній арені", - відзначає експерт.

В той же ряд, на думку Пашкова, слід віднести і недавні події в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"Були заблоковані дуже серйозні зусилля керівництва ПАРЄ щодо відновлення прав російської делегації. Цей своєрідний модельний ряд і дає підстави говорити, що токсичність російського режиму зумовлює поведінку багатьох країн, зокрема в міжнародних організаціях. Давайте також згадаємо, що Оксфордський словник головним словом 2018 року назвав "токсичний", - резюмує експерт.

Детальніше про провали Кремля на міжнародній арені читайте в матеріалі "Апострофа": Захід прозрів від політики Путіна: Кремль зазнає поразки за поразкою.