RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Помста за Азов: в мережу злили дані і компромат на російського пілота

У відповідь на агресивні дії Росії в Азовському і Чорному морях, волонтери опублікували дані одного з офіцерів ПКС РФ.

Їх розмістили на сайті міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm.

Зокрема, мова йде про офіцера ПКС РФ, штурмана багатоцільового винищувача Су-30СМ, льотчика першого класу, старшого лейтенанта Олексія Копаєва.

Так, старший лейтенант Копаєв Олексій Дмитрович, дата народження 05.11.1981, народився в Челябінську. Загальна кількість годин польотів - більше 800, освоєнні типи: Ту-134Ш, Су-24М, Ан-12БК, Су-24м2, Су-30СМ. Наказом міністра оборони РФ №01 від 22.02.2017 року йому присвоєно 1-й клас.

Повідомляється, що він підготовлений до ведення бойових дій за основним призначенням роду авіації вдень і вночі в складних метеорологічних умовах при мінімумі погоди в повному обсязі курсу бойової підготовки. Підготовлено до застосування керованих ракет "повітря-повітря", "повітря-земля", "повітря-РЛС" в повному обсязі. Підготовлений до застосування КАБ з ЛГСН (керовані авіабомби з лазерною головкою самонаведення). Мав перерву в льотній роботі 4 роки, з 1 грудня 2009 року по 1 грудня 2013 року.

Крім цього, окремий інтерес викликали аудіозаписи, якими Копаєва шантажувала його колишня коханка. Вона записувала розмови з ним на телефон, а потім, після розриву відносин, висилала записи на його пошту, погрожуючи, що зіллє їх ФСБ.

Як повідомляв "Апостроф", Росія прийняла гучне рішення по своїм офіцерам в СЦКК на Донбасі.