RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Росії осоромилися з випробуванням аеротаксі: опубліковано відео

У Росії невдачею закінчилися перші випробування прототипу аеротаксі вартістю 12 мільйонів рублів - апарат, розроблений російським стартапом Bartini, зумів піднятися в повітря, але долетів тільки до замету.

Про це повідомляє Medialeaks.

На території інноваційного центру "Сколково" 7 грудня пройшли випробування першого прототипу літаючого таксі. Модель була розроблена компанією Bartini у співпраці з інженерами Національного дослідницького технологічного університету МИСиС.

Під час першого польоту аеротаксі мало пролетіти десять метрів з одного майданчика на інший. Замість того щоб красиво приземлитися в пункті призначення, машина не дуже елегантно приземлилася в замет. Все це потрапило на відео.

На тестовому польоті було багато журналістів, також велася пряма трансляція на YouTube. Після фейлу інженер-пілот Bartini Ростислав Нечаєв сказав репортерам, що над проблемою працюватимуть.

"Ми вивчимо логи, зрозуміємо, в чому помилка, і постараємося вирішити її, щоб такого не було в подальшому. Для цього і розроблялася [тестова] модель, а не відразу стандартний апарат", - заявив він.

Компанія Bartini збирається надати повноцінну модель аеротаксі до 2020 року.

Також в мережі для порівняння показали відео випробувань квадрокоптера, який голландець Пім Букер зібрав у власному гаражі ще в 2016 році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні показали фото потужного безпілотника Spectator.