RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кремль злякався: в Росії розповіли, як Лукашенко не дали обскакати Путіна

На початку 2000-х років в Кремлі відмовилися створити єдину державу з Білоруссю, оскільки побоювалися популярності Олександра Лукашенка в Росії.

Про це "Апострофу" розповів російський політичний оглядач Дмитро Галкін.

Він зазначив, що тоді глава Білорусі був дуже зацікавлений в реалізації сценарію зі створення єдиного з Росією держави з єдиним управлінням, єдиною валютою.

"Тоді російська сторона перервала реалізацію цих угод, зокрема, завадила проведенню спільних виборів, оскільки побоювалася, що Лукашенко виявиться популярнішим, ніж Путін, який прийшов до влади на рік раніше (вибори повинні були пройти в 2001 році)", - пояснив Галкін.

Експерт додав, що тепер для білоруської сторони реалізація такого сценарію невигідна, тому вона нічого не отримає від втрати своєї самостійності.

"Лукашенко на це піти не може. Та й російська сторона не дуже наполягає. В російському політичному просторі немає місця для Лукашенка. Российская политическая система побудована на тому, що єдиним політиком, який приймає політичні рішення, говорить і робить щось значуще, є Путін: є Путін, і більше нікого", - підсумував він.

Детальніше про це читайте в матеріалі Галкіна для "Апострофа": Росія завдає серйозного удару для Білорусі: що буде далі.