RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У мережі жартують над відмовою NASA зустрічатися з головним "космонавтом" Путіна

Глава американського космічного агентства (NASA) Джим Брайденстайн після посилення тиску з боку сенаторів скасував запланований візит свого російського колеги Дмитра Рогозіна.

Про це повідомляє "Укрінформ", з посиланням на USA Today.

"NASA повідомило російське космічне агентство" Роскосмос ", що візит їх генерального директора Дмитра Рогозіна, запланований на лютий 2019 року, повинен бути відстрочено", - повідомила прес-секретар Брайденстайна Меган Пауерс.

Нова дата візиту не визначена.

З критикою візиту Рогозіна виступили сенатори-демократи Марк Уорнер і Джинн Шехіна.

"Повідомлення Америки Кремлю має бути однозначним: дії мають наслідки", - заявила раніше на цьому тижні Шехіна, яка є членом комітету з асигнувань, що фінансує NASA.

У свою чергу, в Роскосмосі заявили, що чекають офіційних роз'яснень NASA по організації візиту у відповідь делегації РФ. У корпорації уточнили, що підготовка переговорної позиції Роскосмосу щодо співпраці сторін за програмою МКС і дальнього космосу поки не припинено.

Новина про відмову NASA викликала глузування коментаторів в мережі.

Як повідомлялося, Рогозін був внесений Сполученими Штатами в списку санкцій за причетність до анексії Криму. Санкції включають заборону на в'їзд в США і заморожування деяких активів в банках США.

Однак навіть на тлі зростаючої напруженості між Москвою і Вашингтоном NASA і Роскосмос продовжують співпрацю, зокрема, США покладаються на російських в транспортуванні космонавтів до МКС.

Сама МКС є продуктом міжнародного співробітництва, в тому числі США з РФ; вже більше 18 років американські і російські космонавти працюють на станції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі висміяли запропонований в Росії "план" по знищенню США.