RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Кріпосні, які втекли: у нахабній заяві Путіна знайшли небезпечний підтекст

З заяв президента Росії Володимира Путіна про те, що СРСР і Росія - це одне і те ж, можуть слідувати неприємні наслідки не тільки для України, але і для всіх інших пострадянських республік.

Про це у своєму відеоблозі для "Крим.Реалії" заявив журналіст Павло Казарін.

За його словами, заяви Путіна свідчать про намір Кремля повернути під свою владу всю колишню територію СРСР.

"Володимир Путін заявив, що СРСР і Росія - це одне і те ж. І це серйозний поворот, тому що до цього розпад Союзу Москва трактувала як сімейне розлучення, коли сусіди по комуналці приватизують кімнати і починають жити окремо. Кремль два десятиліття умовляв сусідів переробити несучі стіни назад в міжкімнатні. Але тепер він махнув рукою і заявив права на всю квартиру", - зазначає журналіст.

Населення ж територій колишнього СРСР, з точки зору глави Росії, просто "кріпаки, які втекли".

"Якщо СРСР і Росія - це одне і те ж, то виходить, що колишні радянські республіки - це російські території. А їхні мешканці - це кріпаки, які випадково втекли. Виходить, що ідеальна Росія для Путіна - від Вільнюса до Самарканда, від Бішкека до Львова. Нам здавалося, що амбіції Кремля стосуються лише України, Молдови і Грузії. Що інші колишні радянські республіки можуть відчувати себе в безпеці. Чорта з два. Ви все ще продовжуєте вірити в компроміси з імперією?", - задається риторичним питанням Казарін.

Нагадаємо, докладніше про плани Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": Готовий віддавати території: Путін задумав неприємний обмін для України.