RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російські журналісти показали фото і назвали прізвища причетних до теракту в Магнітогорську

Російські журналісти проекту Baza опублікували імена і фото причетних до вибуху в житловому будинку в Магнітогорську 31 грудня.

Про це повідомляє varlamov.ru.

Журналісти переконані, що причиною обвалу будинку став не хлопок побутового газу, а теракт.

Імена можливих підозрюваних Махмуд Джумаєв, Алішер Каїмов і Альмір Абітов, які "близько півроку готувалися до терактів на Новий рік".

З Джумаєвим, Каїмовим і Абітовим, судячи з опублікованої інформації, можуть бути пов'язані як мінімум три сталися в Магнітогорську епізоду: вибух в житловому будинку, загоряння в маршрутці, при якому вони і могли загинути, а також імовірно вибуховий пристрій, знайдений двірником на автобусній зупинці.

Альмір Абітов

Орієнтування на Джумаєва

Махмуд Джумаєв

У матеріалі сказано, що теракт в будинку 164 на проспекті Карла Маркса мав відбутися рано вранці першого січня. При цьому підрив будинку замислювався як останню ланку в цілій серії терактів по всьому місту.

"Бомби збиралися закласти в місцях гулянь в ніч на перше січня. Пристрої хотіли ховати в урнах і під лавками в скверах, парках і на площах. Вибухи повинні були початися незабаром після святкового салюту. А вже рано вранці через кілька годин - теракт в житловому будинку", - сказано в статті.

У той же час зазначається, що інформація проекту не підтверджена офіційно.

Нагадаємо, маршрутка в Магнітогорську вибухнула в центрі міста 1 січня. А вибух в житловому будинку стався днем раніше, 31 грудня. Загальна кількість загиблих в результаті обвалу будинку склала 39 осіб.

Пізніше терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за те, що трапилося.