RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Американський розвідник попередив про плани Кремля "усунути" Порошенко

Росія збирається вплинути на майбутні президентські і парламентські вибори в Україні, в тому числі сподіваючись усунути від влади президента Порошенко.

Про це виступаючи на слуханнях щодо світових загроз Спецкомітету з розвідки Сенату США заявив голова розвідувального співтовариства США Деніел Коутс.

Він підкреслив, що Росія використовує кібер-методи для впливу на майбутні вибори в Україні.

Коутс нагадав, що в Україні в березні 2019 відбудуться президентські вибори а восени - парламентські.

"Велика кількість кандидатів в Президенти України, високий рівень недовіри до політичних еліт і відсутність явного фаворита на виборах створює для [основних] конкурентів президента П.Порошенко, а також менш популярних кандидатів і політичних новачків, можливості впливу на великій мірі невизначений український електорат", - сказано в доповіді.

За інформацією розвідки США, Росія вживає заходів для впливу на ці вибори, застосовує широкий набір інструментів для здійснення впливу та експлуатації вразливостей Києва, пов'язаних з економікою, поширеною корупцією, кіберсферою, і громадським невдоволенням сподіваючись усунути президента Порошенко і обрання нового складу парламенту, який був б в меншій мірі налаштованим проти Росії.

Як повідомляв "Апостроф", розвідслужби США допускають посилення напруження між Росією і Україною в 2019 році, проте не вважають за можливе сценарій повномасштабного вторгнення РФ.