RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Естонії посадили "зразкового" шпигуна Путіна: що відомо

В Естонії суд визнав колишнього офіцера головного штабу армії майора Дениса Метсаваса і його батька Петра Воліна винними в державній зраді і передачі секретних даних ГРУ РФ.

Про це повідомляє Delfi.

В ході погоджувальної провадження суд призначив Метсавасу 15 років і 6 місяців і Воліну - 6 років позбавлення волі. Відлік відбуття покарання починається з моменту їх затримання у вересні минулого року.

Велика частина переданої інформації ставилася до державної таємниці і призначалося для внутрішнього користування.

Рішення суду вступить в силу через 15 днів.

"У випадку зі злочинами проти держави збір доказів і розслідування дуже специфічні. Зібрані по даній справі докази містили в собі державні таємниці і засекречену інформацію, тому рішення справи в рамках погоджувальної виробництва було дуже розумним", - сказала державний прокурор Інна Омблер.

За інформацією ЗМІ, 38-річний Денис Метсавас виріс в переважно російськомовному районі Таллінна Ласнамяе і "був зразковим прикладом інтеграції в естонське суспільство"

В останні дні в якості військовослужбовця Метсавас працював в Генштабі країни, до цього займався розвитком артилерії. За більш ніж 10-річну роботу на Росію (з цього терміну він близько 5 років "зливав" дані військової розвідки РФ) засуджений отримав від неї менше 20 000 євро.

Його 65-річний батько (служив у прикордонних військах, потім працював в пенітенціарній системі) не займався отриманням даних, а був кур'єром, передаючи інформацію в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережу підірвала новина про затримання українського шпигуна в Росії.