RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Росії затримали крупного інвестора: деталі скандалу

Засновник інвестиційної компанії Baring Vostok Майкл Калві затриманий в столиці Росії, Москві, за підозрою в шахрайстві.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначається, американський інвестор веде діяльність в Росії з 1994 року і за цей час вклав в національну економіку близько 2,8 мільярда доларів.

Всього слідство клопоче про арешт шести чоловік. Крім Калві, це партнери компанії Ваган Абгарян і Філіп Дельпаль, директор з інвестицій Іван Зюзін, генеральний директор "Першого колекторського бюро" Максим Владіміров, а також колишній голова правління банку "Східний" Олексій Кордич.

Всім затриманим інкримінуються частина 4 статті 159 КК РФ (шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великому розмірі). Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк до десяти років.

Як заявив в суді слідчий, засновник інвесткомпанії і його співучасники підозрюються в розкраданні 2,5 мільярда рублів. Всіх їх запідозрили в шахрайстві в зв'язку з суперечкою з банку "Східний" (колишній "Східний експрес"). Заяву проти Калві і інших фігурантів справи подав у ФСБ член ради директорів "Східного" Шерзод Юсупов, який наполягає, що його ввели в оману перед угодою щодо купівлі акцій у ПКБ в лютому 2017 року.

Калві назвав звинувачення неправдою і пов'язав це з розглядом в Лондоні. За словами засновника Baring Vostok, при злитті "Східного" з "Юніаструм банком" у 2017 році власник останнього Артем Аветисян "вивів з підконтрольного йому банку значні суми під виглядом фіктивних угод, вони купували грибну ферму, консервний завод тощо". У зв'язку з цим Калві звернувся до Лондонського арбітражу, де оскаржує угоди Аветисяна і Юсупова.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Росії під час засідання Ради Федерації заарештували сенатора Рауфа Арашукова.