RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії через 60 років назвали вбивцю групи Дятлова

Уральський дослідник Валентин Дегтерев вважає, що до загибелі групи Дятлова в околицях гори Холатчахль на Уралі в 1959 році може бути причетний один з можливих свідків.

Про це пише "Дни.ру".

Дегтерев проаналізував слова одного з гостей програми "Насправді" на Першому каналі РФ, який виклав свою версію і прийшов до несподіваних висновків.

Йдеться про історію Олексія Команева. Той розповів, що його рідний дядько був свідком страшної розправи над беззбройними туристами. Нібито група людей в шубах і чоботях до колін забивали нещасних кийками. Владі ж про побачене чоловік розповісти не наважився, оскільки і сам міг потрапити в поле зору правосуддя - він був браконьєром.

"Думаю, що до вбивства дятловцев був причетний той самий дядько, що виявився випадковим свідком", - вважає Дегтерев. Він припустив, що чоловік не випадково опинився на тому самому місці, де пізніше були виявлені тіла туристів. За словами дослідника, там він разом з подільниками намивав в струмку золото.

"Студенти випадково побачили незаконний видобуток золота. Тим більше в ті роки, коли такі дії всіляко засуджувалися державою і його адептами", - зазначив він.

Згідно з цією версією, зловмисникам довелося позбутися випадкових свідків. Робили вони це тими самими киями, що і пояснює жахливі тілесні ушкодження учасників туристичного походу.

"Історія з трагедією на перевалі Дятлова тепер остаточно закрита, як мені здається. Можливий вбивця зізнався. Шкода, що зробив він це через своїх родичів, і вже після своєї смерті. Але істину приховати виявилася неможливо", - підкреслив дослідник.

Туристична група під керівництвом Ігоря Дятлова загинула при загадкових обставинах взимку 1959 на Північному Уралі. За версією слідства, смерть дев'яти радянських туристів була викликана "стихійною силою, подолати яку люди були не в змозі". Висувалися різні версії події, у тому числі випробування радіоактивної зброї і контакт з інопланетними істотами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше шведські дослідники, які відвідали місце загибелі тургрупи Дятлова в Уральських горах висунули найбільш ймовірну версію події в 1959 році.