RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Таємнича смерть групи Дятлова: в Росії натрапили на слід СС

Уральський дослідник Валентин Дегтерьов, що вивчає таємничу загибель туристичної групи Ігоря Дятлова в 1959 році, стверджує, що один з учасників незадовго до смерті зустрівся зі своїм братом, який раніше служив в СС.

Про це пишуть "Дни.ру".

Так, в щоденнику групи розповідається, як перед сходженням на гору Холатчахль туристи відвідали селище, де жили вільнонаймані і колишні ув'язнені, зайняті на лісозаготівлях.

Дегтерьов звернув увагу, що намагаються не фотографуватися і не контактувати ні з ким Семен Золотарьов на одному зі збережених знімків спілкується з одним місцевого жителем.

На думку дослідника, це вусатий чоловік - брат Золотарьова Микола. Молодий чоловік, що служив в СС, зник після закінчення Другої світової.

"Мабуть Семен якось зв'язався з ним ще до походу, може, отримав від нього лист. Тому він і напросився в групу Дятлова, заздалегідь знаючи маршрут походу", - упевнений Дегтерьов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше шведські дослідники, які відвідали місце загибелі тургрупи Дятлова в Уральських горах висунули найбільш ймовірну версію події в 1959 році.