RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Найбагатший на Землі: в Росії озвучили колосальні статки Путіна

Президент Росії Володимир Путін ймовірно є найбагатшою людиною на Землі.

Таку думку висловив російський фінансист Слава Рабінович.

"Багатство Путіна може становити 200-250 млрд доларів, що робить його найбагатшою людиною на планеті", - цитує Рабіновича "Обозреватель".

При цьому він відзначає, що Путін як мінімум в два рази багатший офіційної найбагатшої людини планети, засновника Amazon Джеффа Безоса.

При цьому Рабінович зазначає, що Путін не особисто краде гроші у росіян, а робить це через своїх людей.

"Залежить від того, що вважати крадіжкою у населення. Якщо якимось олігархам було дано право у населення щось вкрасти, то яка частка відпала для Путіна?" - запитує він.

Пояснюючи, як Путін "заробив" мільярди, Рабинович наводить приклад путінського кухаря Євгенія Пригожина, який не тільки контролює ринок їжі, включаючи харчування школярів, вихованців дитсадків і військових, але також за деякими даними курує приватну військову компанію Вагнера, найманці якої воюють в Україні, Сирії , ЦАР "і де тільки цього не відбувається".

Також він нагадує про "Фабрику тролів" і про втручання в американські вибори.

"За таку роботу він отримує від Путіна право монополізувати ринок харчування в дошкільних та шкільних навчальних закладах, в армії. Тобто він, як будь-яка монополія, просто краде гроші у населення тим, що прагне надати низькоякісні послуги і товари за найбільш високу ціну. Крадуться сотні мільярдів рублів. Все це відмивається, перетворюється в валюту і частково потрапляє до Путіна", - зазначив фінансист.

Також він додав, що у Путіна безсумнівно є частка в найбільших російських компаніях. Зокрема, мова йде про найбільші нафтогазові компанії.

Як повідомляв "Апостроф", за даними Forbes, статки найбагатшого українця становлять 6 мільярдів долларів.