RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Окупанти зробили з кримських татар терористів: нові відео обшуків і розповіді дружин заарештованих

У Росії заявили про затримання десятків кримських татар, яких звинуватили в участі в міжнародній організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в РФ терористичною.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"У рамках проведеної спеціальної операції в республіці Крим припинено діяльність структури міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір". Затримано 20 осіб з числа її ватажків і рядових учасників", - заявили в ФСБ Росії.

За даними спецслужби, члени структури нібито "здійснювали антиконституційну діяльність, засновану на доктрині створення так званого "всесвітнього халіфату", руйнування інститутів світського суспільства і спрямовану на повалення насильницьким шляхом чинної влади".

У той же час, міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з обшуками будинків і затриманнями кримських татар в середу в Сімферопольському та Білогірському районах Криму.

МЗС висловив особливу стурбованість тим, що як привід для обшуків вибрано "справу Хізб ут-Тахрір", яка раніше вже використовувалася для фабрикації справ проти кримськотатарських активістів і винесення їм вироків в подальшому. У зв'язку з цим у відомстві не виключили, що "сьогоднішні події можуть стати початком нової хвилі судових переслідувань кримських татар", і закликали міжнародне співтовариство негайно відреагувати на дії російської сторони, зокрема, посиленням санкцій.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в анексованій Ялті затримали журналіста Євгена Гайворонського, який заявляв про необхідність повернути анексований Крим під контроль України.