RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відповідь на санкції: Лукашенко розпорядився зупинити транзит газу з Росії в Європу

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився призупинити роботу транзитного газопроводу, що поставляє газ з Росії до країн Європи, для його капітального ремонту.

Про це він сам заявив в ході наради з урядом, передає "Інтерфакс".

Президент Білорусі також гнівно висловився на адресу російської влади, яка обмежила обсяги поставок білоруської продовольчої продукції, назвавши цей крок Кремля "справжніми санкціями".

"Якщо потрібно поставити на ремонт нафтопроводи і нафтопродуктопроводи, які йдуть через Білорусь - ставте і ремонтуйте. Тому що, те добро, яке ми робимо для Російської Федерації, воно нам обертається постійно злом. Там вже знахабніли до такої міри, що починають нам викручувати руки" - заявив Лукашенко.

У той же час головний інженер ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" Андрій Вериго підтвердив готовність провести зупинку газопроводу. На його думку, такий крок слід зробити вже давно, оскільки вже п'ять ділянок труби потребують негайного ремонту.

"Протягом року ми ведемо проектні роботи для підготовки до ремонту п'яти ділянок нафтопроводу. Завжди є ділянки нафтопроводу, які потребують капремонту - в цьому році нафтопроводу виповнюється 55 років" - зазначив чиновник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше блогер Слава Рабинович заявив, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не дасть можливості кремлівським владі і, зокрема, Володимиру Путіну здійснити аншлюс Білорусі заради підняття рейтингу у російського населення. Він спрогнозував провал будь-яких перемовин, що "об'єднують" Росію і Білорусь.