RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Лукашенко відповів на нападки через фразу про перемогу Порошенко в другому турі

У вівторок, 9 квітня, президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував бурхливу реакцію з приводу його заяв про вибори в Україні і перемогу Петра Порошенка.

Про це повідомляє видання "БЕЛТА".

"Я сказав те, що думаю. Якщо ти не знаєш, за кого голосувати - не голосуй. Навіщо ти голосуєш, навіщо ризикуєш?" - зазначив глава держави. "Ні, вони (кажуть - ред.) Порошенко підтримує. Неначе Порошенко у мене друг, а Зеленський ворог", - відреагував Олександр Лукашенко.

За словами президента, в тому числі і в Росії Зеленського "гамселять", згадують йому акторську професію.

"А що, актор не може бути президентом?" - запитав Лукашенко. Також він навів приклад Рональда Рейгана, який обирався президентом США. Крім того, Олександр Лукашенко звернув увагу, що в Україні прийняття багатьох рішень залежить від схвалення парламенту.

"Порошенко вдавалося домовитися, була своя фракція. Ну, стане там Петров, Зеленський, Сидоров (президентом - ред.) - все вирішиться на парламентських виборах. А там буде розкид великий. Ні, гамір влаштували (з приводу заяв 8 квітня в інтерв'ю турецькому агентству "Анадолу". - ред.)...", - сказав білоруський лідер.

Нагадаємо, напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко, говорячи про вибори президента України, заявив, що схильний думати, що вибори виграє нинішній глава країни Петро Порошенко.

"Ніхто там нічого не виграв. Після першого туру лідирує Зеленський, Порошенко від нього відстає. Як закінчиться другий тур, ніхто не наважиться передбачити. Я все-таки схильний думати, що ці президентські вибори виграє Порошенко", - заявив білоруський лідер.

При цьому він висловив думку, що Порошенко "зробить все для того, щоб українці його підтримали. Він повинен зробити все для того, щоб народ підтримав його".

"Нехай мене пробачать українці, але хочу їм сказати: якщо не за кого голосувати, то і голосувати не треба. Навіщо голосувати за людину, в якій ти не впевнений, адже українці такий важкий політичний шлях пройшли за останні роки. Вони вже наїлися незрозумілих обіцянок . Вони, вже багато разів ризикуючи, вірили політикам і їх підтримували. І весь час виходило навпаки. Останні роки досвід українського народу - свідчення того, що не можна ризикувати. якщо вже не виходить, якщо нема за кого голосувати - значить, повторні вибори. Мені здається, це краще, ніж в черговий раз ризикнути, проголосувати, а потім гірко каятися десять або більше років", - вважає він.

Внаслідок цих висловлювань Лукашенка звинуватили в тому, що він агітує голосувати за Порошенка.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували відео виступу президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, який розповів про копита.