RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Росії по липовій справі затримали і побили відомого журналіста: фото і реакція соцмережі

У столиці Росії, Москві, поліція затримала кореспондента відділу розслідувань відомого видання "Медуза" Івана Голунова.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на адвоката Голунова, Дмитра Джулая.

Згідно з протоколом допиту, Голунова затримали 6 червня на Кольоровому бульварі, після чого при огляді у нього з рюкзака дістали пакет з невідомою речовиною. Голунов сказав, що пакет йому не належить. Ще один пакет і ваги знайшли під час обшуку в квартирі Голунова.

Експертиза показала, що в пакеті з рюкзака знаходилося 3,56 грама мефедрона. Голунова підозрюють в замаху на збут наркотиків у великих розмірах (пункт "г" частини 4 статті 228.1 КК Росії). Сам він ці звинувачення заперечує.

Голунов також розповів, що з моменту затримання вимагав викликати адвоката, але цього зроблено не було. Коли в момент огляду він схопився за стілець, співробітники поліції почали волочити його по підлозі, а один з них - вдарив кулаком в щоку. За словами Джулая, Голунова також штовхали ногами в груди. Викликати йому швидку допомогу в поліції відмовилися.

Поліцейські відмовилися провести змиви з рук і зрізи нігтів, щоб перевірити, чи торкався Голунов до наркотиків або вживав їх. Зробити змив з рюкзака або зріз тканини в поліції також відмовилися.

"Іван Голунов - один з найвідоміших журналістів-розслідувачів Росії. Ви напевно читали його тексти на "Медузі"... Професійна репутація Івана Голунова бездоганна. Він допитливий, чесний і неупереджений журналіст. Поза роботою Ваня - один з найбільш порядних людей серед всіх, кого ми знаємо. Ми переконані, що Іван Голунов невинний. Більш того, у нас є підстави вважати, що Голунова переслідують через його журналістську діяльність. Ми знаємо, що в останні місяці Вані надходили погрози; знаємо, в зв'язку з яким текстом; здогадуємося, від кого", - йдеться в опублікованій "Медузою" заяві головного редактора і гендиректора видання, Івана Колпакова і Галини Тимченко.

Фото, опубліковані низкою Telegram каналів, нібито з квартири журналіста:

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Росії чоловік з ножем, який хотів, щоб журналісти опублікували його статтю про Йосипа Сталіна, напав на працівників ЗМІ.