RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

У Росії затримали журналіста: в мережі з'явилася потужна реакція, фото

У Росії затримали кореспондента відділу розслідувань порталу "Медуза" Івана Голунова, через що в Москві почалися поодинокі пікети під стінами МВС. Не змовчали про це в мережі і відомі російські журналісти.

Про це в Facebook повідомили друзі і колеги журналіста.

Відомо, що Голунова затримали у четвер, 6 червня о 14:30 неподалік від метро "Цветной бульвар". За словами його адвоката, поліцейські спочатку нібито виявили п'ять згортків з порошкоподібною речовиною в його рюкзаку, а потім, під час обшуку в квартирі, ще згорток, три пакета порошку і ваги.

В "Медузі" заявили, що Голунь встиг розповісти друзям, що наркотики йому підкинули, а при затриманні і в відділенні поліції журналіста били. Самі правоохоронці повідомили про затримання вночі, через 14 годин.

Колеги журналіста вважають, що його спеціально переслідують через серію викривальних матеріалів по незаконному вилученню житла, переділу ринку похоронних послуг, розкішної нерухомості родичів віце-мера Москви.

На затримання Голунова тут же відреагували безліч відомих російських журналістів і блогерів, серед яких Ксенія Собчак, Юрій Дудь, Тіна Канделакі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії по липовому справі затримали і побили відомого журналіста.