RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Росія стягує нові танки до кордону з Україною: фото

У Смоленській області, недалеко від українського кордону, російське Міноборони сформує танковий батальйон.

Про це повідомили в Західному військовому окрузі РФ, передає "Інтерфакс".

"Танковий полк сформований в складі загальновійськової армії Західного військового округу (20-ї - ред). Нова військова частина буде сформована на базі окремого танкового батальйону з дислокацією в Смоленській області. Полк за своїм призначенням посилить бойові можливості мотострілецької дивізії", - йдеться в заяві .

Підготовчі роботи завершать до 1 грудня 2019 року. На озброєння надійдуть танки Т-72БА, бойові машини піхоти БМП-2, а також засоби протиповітряної оборони, розвідки, інженерного, тилового, технічного та медичного забезпечення.

Користувач з ніком bmpd в своєму блозі на Livejournal зазначає, що 20-я армія вважається найбільшим загальновійськовим формуванням в Збройних силах РФ. Штаб армії розташований в Воронежі. Війська дислокуються в Воронезькій, Курській, Смоленській і Брянській областях.

"Таким чином, мова йде про формування танкового полку в складі 144-ї дивізії 20-ї гвардійської загальновійськової армії Західного військового округу з керуванням в Єльні (Смоленська область). До теперішнього часу, як можна судити, дивізія, крім трьох мотострілкових полків, мала в бойовому складі тільки окремий танковий батальйон. Можливо, мається на увазі формування на його основі 228-го танкового полку в Єльні", - написав він.

На фото - танки Т-72Б3 зі складу 488-го мотострілецького полку 144-ї гвардійської мотострілецької дивізії під час святкування Дня танкіста в Дорогобужі (Смоленська область) у вересні 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", 16 березня в Ростовській області зняли на відео ешелон з військовою технікою, який, ймовірно, прямував на Донбас.