RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Криваві протести в Грузії: чого домагається Росія

Останні події в Грузії спровоковані в основному неприйняттям в Кремлі факту зближення країни з НАТО.

Про це повідомив в інтерв'ю виданню "Апостроф" письменник Олег Панфілов.

Він зазначив, що відкритого акту російської агресії проти Грузії очікувати не Варто, оскільки країна має діючі гарантії безпеки Вашингтона.

"Є договори з США, є хартії ще 10-річного терміну давнини. Там говориться, що будь-яка спроба нападу на Грузію буде розцінена як напад на США. У них єдиний шанс - зміцніти проросійську владу тут, що вже становиться проблематично", - заявив Панфілов.

За словами письменника, на найближчому саміті альянсу повинні були бути прийняті кілька рішень з питання євроатлантичної інтеграції Грузії.

"Росія дуже б не хотіла, щоб Грузія просувалася до інтеграції з НАТО. У зв'язку з цими подіями буде політична напруженість у країні ... Побічно Росія задоволена тим, що сталося. Тим більше, що це сталося в абсолютно в російському стилі - людей треба вбивати за будь-якого приводу. Що стосується решти - це тепер залежить від населення Грузії. Якщо воно буде мовчати, що навряд чи можливо, Москва залишилась у виграші. Тому що нинішня проросійська влада скористається ситуацією и відмовиться від ситуації з НАТО та Євросоюзом", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", жителі міст Грузії вийшла на протест після виступу депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова в парламенті країни. Після цього опозиція в Грузії разом з мітингувальниками приступила до штурму парламенту. Відбулися масштабні сутички з поліцією, постраждало кілька сотень людей.