RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Смерть 14 російських моряків в атомному підводному човні: з'явилися фото загиблих героїв РФ

В ході пожежі на російському підводному човні АС-12 "Лошарік" в Баренцевому морі загинули 14 моряків, серед них було сім капітанів першого рангу і два Героя Росії.

Фото загиблих публікує Telegram канал Baza.

За інформацією джерела каналу, на підводному човні перебували підводники званням не нижче капітана 3-го рангу.

Зокрема, під час НП загинув капітан 1-го рангу Андрій Воскресенський. Він був зятем контр-адмірала Володимира Бедердінова, який 13 років очолював Навчальний Центр ВМФ в місті Сосновий Бор. У 1979 році в складі екіпажу Бедердінов здійснив перехід навколо Землі в підводному положенні, через протоку Дрейка на Камчатку. За цей перехід він був нагороджений орденом Червоного Прапора.

Також під час вибуху (і потім пожежі) на глибоководному апараті загинув Герой Росії капітан 1-го рангу Долонський Денис Володимирович. За даними джерела - Долонський був командиром постраждалого підводного човна "Лошарік". Звання Героя Росії Денис Володимирович отримав близько 6-7 років тому. Цієї нагороди, за деякими даними, він був удостоєний за дослідження Арктики і Антарктики.

Ще одним Героєм Росії, загиблим на підводному човні "Лошарік", виявився випробувач глибоководної військової техніки, капітан першого рангу Микола Іванович Пугач. З 1987-го він приписаний до військової частини в Петергофі. Героєм Росії Микола Філін став в 2018 році.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в понеділок, 1 липня, сталася пожежа на науково-дослідному глибоководному апараті військово-морського флоту Росії, в результаті чого загинули 14 моряків.