RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Треба поговорити: українці вимагають реакції Зеленського і СБУ на телеміст із Росією

У мережі піднялася хвиля гніву і обурення через анонсований ведучим програми "Вести недели" на каналі "Россия24" (Росія) Дмитром Кисельовим проведення телемосту спільно з українським телеканалом NewsOne.

Телеміст під назвою "Треба поговорити" повинен відбутися 12 липня.

"Є стійке відчуття, що Віктор Медведчук і хлопці на його телеканалах або жили або в еміграції останні п'ять років, або їм нафіг вибило мізки. У нас, звичайно, вільна країна, кожен може ініціювати розмову хоч з інопланетянами", - написав у Telegram- каналі журналіст і нардеп Мустафа Найєм.

"Телеканал "Россия24" - це державний телеканал, фінансування якого здійснюється з держбюджету Російської Федерації - того самого, який забезпечує боєздатність російської армії і флоту. Обсяги фінансування телеканалу розраховує уряд Російської Федерації, стверджує Державна дума і підписує президент Володимир Путін. Рівне ті ж суб'єкти, які в 2014 році прийняли рішення про анексію Криму", - додав він.

"Анонсований Кисельовим на 12 липня телеміст Київ - москва (зі студій NewsOne і росія) - це серйозна загроза національній безпеці України. Участь у цьому шабаші українських (?) Журналістів розцінюю як пособництво окупантам. Хочеться вірити, що у СБУ, Нацради, президента і т.д. є яйця для рішучих дій", - журналістка Анна Молчанова.

"Звикайте, тепер такі телемости будуть буденною справою. Тим більше що в якості "осіб" обиратимуть милих і знайомих людей, на кшталт Малахова. Ну це щоб вам легше "заходили" меседжі з-за поребрика", - політолог Тарас Березовець.

"Мені нема про що з ними говорити. Я не знав що сказати батькам свого загиблого воїна коли привіз до нього додому труну як командир. Але я впевнено знав що його вбила росія і я не хочу з ними говорити", - офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

"Так ось я не раджу робити ефір з російським пропагандоном Кисельовим на NewsOne. Не треба цього робити. Будуть наслідки. І я людей стримувати не буду. Так що краще відмовитися від ідеї натиснути на цю рану. Боляче буде всім", - народний депутат Борислав Береза.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ) Філарет дав інтерв'ю російським пропагандистам, на що бурхливо відреагували в мережі.