RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії по-звірячому вбили активістку, яка виступала за свободу українських в'язнів Кремля

У Російському Санкт-Петербурзі в ніч на 21 липня було знайдено мертвою відому громадянську активістку 41-річну Олену Григор'єву.

Як повідомляє "Фонтанка", тіло вбитої знайшов випадковий перехожий. У поліції він розповів, що виявив жінку в кущах. У неї була порізана спина і обличчя, також були помітні сліди задушення. Пізніше було встановлено, що тіло загиблої знайшли приблизно через 12 годин після смерті.

Також стало відомо, що поліція вже затримала підозрюваного: ним виявився 40-річний житель Башкортостану. Відносно нього порушено кримінальну справу.

У свою чергу правозахисник Дінар Ідрісов розповів, що останнім часом Григор'євій часто погрожували вбивством. За його словами, активістка і її адвокат раніше зверталися в правоохоронні органи через насильство та погроз. Однак "помітної реакції поліцейських не було".

Григор'єва була постійною учасницею протестних акцій в Петербурзі. Її затримували під час акцій проти тортур і репресій, замовчування проблем ЛГБТ, пікетах на підтримку Олега Сенцова, а також пікеті проти передачі інгушських земель Чечні.

За матеріалами Дождь

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві сталося жорстоке вбивство жінки.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР