RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відрізані від світу: з'явилися страшні фото і відео міста в епіцентрі сибірських пожеж

У Росії площа пожеж в лісі перевищила вже 3 мільйона гектарів, в мережі з'явились матеріали з населених пунктів біля лісів, що горять.

Про це повідомило видання Life Shot у себе в Telegram-каналі.

Журналісти зазначили, що населення в найближчих населених пунктах протягом тривалого часу не може нормально дихати через забруднене димом повітря.

"Площа лісових пожеж в Сибіру перевищила три мільйони гектарів. Зараз всі відомства і міністерства надсилають туди і техніку, і фахівців. Але люди задихаються від смогу вже кілька тижнів. І їм є, що сказати чиновникам", - пише ЗМІ.

В мережі було опубліковано відео з міста Киренск в Іркутській області. Тут через дим утруднена видимість - нічого не можна розгледіти на відстані 100 метрів.

"Місто Кіренськ, така видимість", - повідомив автор відео - працівник баржі, яка приносить лісоматеріали.

Депутат Думи в Кіренську Світлана Кареліна розповіла пресі, що в місті стало важко дихати, рейси літаків скасовані через погану видимість, а кораблі по річці Лені більше не ходять. Вона зазначила, що незабаром місцеві жителі збираються вийти на мітинг проти бездіяльності влади в питанні лісових пожеж.

Як повідомляв "Апостроф", після масштабних лісових пожеж, величезна територія Сибіру в Росії перетворилася в рівнини з попелу, ніби на кадрах документальної хроніки з Марса. Лісовими пожежами охоплено Красноярський край і Іркутську область Росії. Місцеві жителі стверджують, що на вулиці погіршилася видимість через велику кількість диму, а експерти зазначають, що забруднюючих речовин в повітрі в регіоні майже в 3 рази більше норми.