RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Головному "космонавту" Путіна показали нове "чудо" техніки: опубліковано відео

Керівник "Роскосмосу" Дмитро Рогозін відвідав молодіжний форум в П'ятигорську, де йому продемонстрували танцюючого робота в папасі.

Відповідне відео було викладено у відкритому доступі в YouTube.

Так, на запису видно, як робот заввишки приблизно 25-30 сантиметрів, одягнений в біле пальто і папаху, виконує танцювальні рухи.

Про те, що експонат показали голові космічного агентства РФ стало відомо з повідомлень місцевої преси. За словами журналістів, робот вміє виконувати виключно лезгинку.

"Учасники Північно-Кавказького молодіжного форуму "Машук-2019", який зараз проходить в П'ятигорську, показали генеральному директору державної корпорації "Роскосмос" Дмитру Рогозіну робота в папасі, який танцює ... увага!!! лезгинку!", - йдеться у підписі до відео.

Пізніше стало відомо, що учасники форуму не конструювали робота, а придбали його в інтернет-магазині. Країна-виробник "танцюриста" - США. Про це розповіла керівник проекту Fab Lab Alania Інга Тваурі.

"Роботів придбали в інтернет-магазині в Америці. Зібрали його вже самі, а діти вирішили ось так смішно запрограмувати. Дмитру Олеговичу сподобалося, він посміявся і сказав: "Так тримати!", - заявила вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що у "Роскосмосі" Дмитра Рогозіна та "Ростеху" в 2018 році було викрадено понад 1,6 мільярда рублів, виділених на модернізацію і створення нових перспективних розробок озброєння.