RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У Росії видали нову нісенітницю про отруєння радіацією

В Архангельську, РФ повідомили про отруєння цезієм-137 у одного з лікарів, які працювали з постраждалими в ході вибуху з витоком радіації, але зазначили, що це може бути пов'язано з продуктами харчування.

Про це заявили в прес-службі адміністрації міста.

Згідно з повідомленням чиновників, обстежені в мобільній лабораторії були 110 місцевих лікарів, і тільки в одного у м'язових тканинах виявили отруєння. Обстеження проводили в Архангельську, оскільки перевезення людей в Москву "викликало ряд складнощів".

При цьому радіоактивного забруднення нібито не виявили ні в кого з перевірених.

"За результатами клінічного обстеження в жодному з випадків не виявлено радіоактивного забруднення одягу, поверхні тіла. Не виявлено також інкорпорації радіонуклідів", - йдеться в повідомленні.

Щодо отруєного цезієм в адміністрації відмовилися пов'язувати подію з вибухом, нібито лікар міг з'їсти заражений продукт.

"Цезій-137 є продуктом розпаду радіонуклідів та має властивість накопичуватися в рибі, грибах, лишайниках і водоростях. Ймовірно, в організм людини цей елемент міг потрапити через їжу", - заявили чиновники з Архангельська.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії, на острові Як, неподалік від місця вибуху з витоком радіації в Архангельській області, утворився "рудий ліс", аналогічний лісі в зоні ЧАЕС.